De agenda van Rura

De Stichting Rura organiseert meerdere bijeenkomsten per jaar, veelal exclusief voor donateurs. Tijdens de bijeenkomst in december wordt jaarlijks het jaarboek 'Spiegel van Roermond' gepresenteerd. Ook zijn er regelmatig onthullingen van restauraties of boekpresentaties. Donateurs ontvangen altijd een persoonlijke uitnodiging.

Korte verslagen van bijeenkomsten en wetenswaardigheden vindt u in ons archief.

Nu op onze agenda:

28 oktober 2020: Najaarsbijeenkomst AFGELAST

Op 28 oktober 2020 zou onze Najaarsbijeenkomst plaatsvinden (let op: in een eerdere uitnodiging werd abusievelijk een onjuiste datum genoemd, het is écht 28 oktober). De avond zou in het teken staan van de eerste Roermondse jaren na de bevrijding, het begin van de wederopbouw. Deze najaarsbijeenkomst is echter afgelast als gevolg van corona.

1 juni 2020: Presentatie boek over de Munsterabdij AFGELAST

Op 1 juni 2020 zou een boek over de Munsterabdij gepresenteerd worden, samengesteld onder redactie van o.a. Erik Caris en Hein van der Bruggen. De uitgave is in samenwerking met Rura tot stand gekomen en voor donateurs van Rura is het boek met korting beschikbaar. Ook deze bijeenkomst is echter vanwege corona afgelast.

18 maart 2020: Voorjaarsbijeenkomst AFGELAST

De voor woensdag 18 maart geplande voorjaarsbijeenkomst 2020 gaat niet door. Landelijke maatregelen om het coronavirus in te dammen leiden tot de afgelasting. Het bestuur volgt de adviezen van hogerhand. Zodra er duidelijkheid is over een nieuwe datum krijgen de Rura-leden schriftelijk bericht en volgt ook informatie via deze website.

Geef hier uw reactie
Verberg reactieformulier

Uw reactie

Naam

Woonplaats

Opmerking

anti-spam beveiliging
CAPTCHA Image

Voer de letters en cijfers
van het naastgelegen plaatje
in dit veld in, of
Klik hier voor een andere afbeelding
De achtergrondfoto: het door Rura gereconstrueerde Heksenhuuske, onderdeel van het Cattentorencomplex van de middeleeuwse stadsmuur.

Op de achtergrond: het heksenhuuske

In 2009 werd de reconstructie van het Heksenhuuske, onderdeel van het Cattentorencomplex, feestelijk geopend. Stichting Rura had met succes de middelen bijeen gebracht om dit bouwwerk weer zichtbaar te maken. Het Heksenhuuske is herbouwd op restanten uit de 14e en 16e eeuw. Het Cattentorencomplex vormt de noordelijkste hoek van de Roermondse vestingwerken.