Brochures

Behalve boeken geeft Stichting Rura ook regelmatig brochures uit. Deze handzame publicaties zijn veelal korte beschrijvingen met foto"s van specifieke onderwerpen. Uit de voorraad van de Stichting Rura zijn de onderstaande brochures nog verkrijgbaar voor Rura donateurs. Zij kunnen deze brochures tegen contante betaling verkrijgen bij het Gemeente Archief, Swalmerstraat 12, 6041 CV Roermond. De brochures zijn ook schriftelijk te bestellen via info@rura.nl Vermeld daarbij duidelijk uw naam, adres en de betreffende brochure. Bij verzending per post worden de verpakking en verzendkosten ook in rekening gebracht. N.B. beschikbaarheid zolang de voorraad strekt.

Het Jodendom in Roermond

Brochure bij gelegenheid van de opening van de informatiezuil in de synagoge aan de Hamstraat, met als ondertitel: Van Thora en Tempel tot vernietiging en herdenking. De ontstaansgeschiedenis, achtergronden, oorlogstijd en actualiteit van het Jodendom in Roermond is beschreven in deze coproductie met het Gemeentearchief Roermond.

Prijs: € 5,00

Hoe Rura 't Roermondse erfgoed hoedt

Brochure ter gelegenheid van het 40 jarige jubileum van Rura, met een beschrijving van de activiteiten van Rura: de archeologie, restauraties, beheer en publicaties (uitgave 2003).

Prijs: € 2,00

Aanzet tot een monumentenlijst voor de gemeente Roermond

Brochure met de lijst van Rijksmonumenten zoals vastgesteld in de jaren zestig van de 20ste eeuw (uitgave 1980/1981).

Prijs: € 2,00

Dringend Pleidooi voor een gemeentelijke monumentenlijst

Brochure ter ondersteuning van de jarenlange strijd van Rura voor de totstandkoming van gemeentelijk monumentenbeleid (uitgave 1988).

Prijs: € 2,00

Het Oude Kerkhof

Brochure uit de serie Grote monumenten in Roermond, met een beschrijving en foto's van het prachtige en monumentale kerkhof nabij de Kapel in 't Zand (uitgave 2003).

Prijs: € 1,50

De Kapellerlaan

Brochure uit de serie Grote monumenten in Roermond, met een beschrijving van de historie, begroeiing en bebouwing van de luisterrijke laan (uitgave 2003).

Prijs: € 1,50. Helaas, uitverkocht.

De Kathedraal

Brochure uit de serie Grote monumenten in Roermond, met een beschrijving en foto's van de Roermondse bisschopszetel, de St. Christoffel Kathedraal (uitgave 2003). In 2008 werd een nieuwe uitgave gerealiseerd vanwege de grote ren­o­vatie en her­in­richt­ing van de kathe­draal in 2005.

Prijs: € 1,50. Helaas, uitverkocht.

Het Stadhuis

Brochure uit de serie Grote monumenten in Roermond, met een beschrijving van de historie van het Roermondse stadhuis, het glas in lood, de beiaard, het stadswapen en de vlag van Roermond (uitgave 2003).

Prijs: € 1,50. Helaas, uitverkocht.

Geef hier uw reactie
Verberg reactieformulier

Uw reactie

Naam

Woonplaats

Opmerking

anti-spam beveiliging
CAPTCHA Image

Voer de letters en cijfers
van het naastgelegen plaatje
in dit veld in, of
Klik hier voor een andere afbeelding
De achtergrondfoto: het stadspark De Karthuis. In de achtergrond is het torentje van de Caroluskapel zichtbaar.

Op de achtergrond: stadspark de Karthuis

Het stadspark de Karthuis is in de jaren tachtig van de vorige eeuw aangelegd in de tuin van het oude Karthuizer Klooster. Het kleinschalige park herbergt fraaie beelden van Dolf Wong, Piet Schoenmakers, Wim Rijvers en Joep Thissen. Het stadspark ligt verscholen achter de oude, monumentale kloostermuren en grenst aan de kruisgangen van het klooster. Op de foto is het dak van de belendende Caroluskapel zichtbaar.