Lintje voor Luc Wolters

ROERMOND-SIMPELVELD – Luc Wolters is al vele jaren onze eindredacteur van de Spiegel van Roermond. Maar daarnaast is hij in zijn woonplaats Simpelveld betrokken bij diverse maatschappelijke activiteiten waarmee hij veel mensen samenbrengt als het over historische aangelegenheden gaat. En dan mogen we zijn inzet voor de Stichting Steun aan het schutters- en gildewezen en het lidmaatschap van het OLS-federatiebestuur niet vergeten. Net zo min als zijn activiteiten voor het LGOG. Teveel om op te noemen eigenlijk. Luc is dus een verbindende duizendpoot!

Bij de jaarlijkse lintjesregen druppelde het ook in Simpelveld. Meer specifiek bij Luc Wolters. Hij werd op grond van al die verdiensten, waaronder zijn historische activiteiten en publicaties, benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Luc ontving de versierselen bij deze onderscheiding uit handen van burgemeester Susanne Scheepers (foto’s van de FB-pagina van de gemeente Simpelveld).

Rura prijst zich gelukkig met zo’n fantastische eindredacteur voor de Spiegel van Roermond. Zijn inhoudelijke werkzaamheden, tips, suggesties voor aanpassingen en zeker ook de taalkundige verbeteringen die hij aanbrengt, zijn belangrijke pijlers voor de kwaliteit die de Spiegel van Roermond al vele, vele jaren kenmerkt. Het opgespelde lintje mag hij dan ook wat Rura betreft zeker vol trots en welverdiend dragen!