Stolpersteine

Stolpersteine, ook wel struikelsteentjes genoemd, hebben gelukkig ook in Roermond een plek gevonden. Het zijn kleine, maar o zo belangrijke monumentjes die ons moeten blijven herinneren aan de gruwelijkheden die zich in WOII hebben afgespeeld.
Het is belangrijk om de Joodse Roermondenaren te gedenken, die (meestal) vanuit onze stad gedeporteerd werden naar vernietigingskampen. Ze gingen er een gruwelijk lot tegemoet. Zij werden vermoord om wie zij waren.

Op de site van het Gemeentearchief vindt u uitgebreide informatie over de stolpersteine, over de mensen voor wie deze stenen gelegd werden. U zult er ook informatie vinden over een audiotour, die u langs deze stolpersteine voert.

Wie een of meerdere van deze stenen wil adopteren, kan daarvoor contact opnemen via  info@rura.nl
Adopteren kan via een financiële bijdrage. Maar minstens zo belangrijk is, dat de steentjes een beetje netjes blijven. En dat er op bepaalde dagen, zeker rond 4 mei als we stilstaan bij alle slachtoffers van WOII, een bloemetje bij ligt. Een heel klein gebaar met een heel grote betekenis, zeker als je het samen met je (klein)kinderen doet en dan ook de betekenis erachter kan toelichten.

Bij voorbaat dank voor uw hulp!