Spiegel van Roermond

Spiegel van Roermond

Jaarlijks geeft de Stichting Rura een jaarboek “Spiegel van Roermond” uit. Dit speciale boekwerk bevat artikelen over de geschiedenis van Roermond. Bovendien publiceert Stichting Rura haar jaarverslag in de Spiegel. De Spiegel van Roermond kent een eigen redactie. De presentatie van de nieuwe editie van de Spiegel vindt jaarlijks plaats in december. De redactie heeft een eigen, separate website ingericht: www.spiegelvanroermond.com.

De eerste editie van de Spiegel van Roermond betrof het jaarboek 1993. Sindsdien wordt het boek elk jaar samengesteld. De donateurs van Rura ontvangen een gratis exemplaar. Voor de vrije verkoop is een beperkt aantal boeken (ca. 100 stuks) beschikbaar. Het is voor € 29,50 verkrijgbaar bij o.a. Boekhandel Boom en VVV Roermond.

Er zijn nog exemplaren van eerdere edities van de Spiegel te koop bij Stichting Rura, zie de lijst van nog te bestellen publicaties. Is een editie niet meer op papier verkrijgbaar, dan kan deze wel nog als download verkregen worden. Wilt u weten welke artikelen zijn gepubliceerd of bent u op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp? Raadpleeg dan de onderstaande cumulatieve inhoudsopgave van alle edities.

Wilt u elk jaar verzekerd zijn van de nieuwe Spiegel van Roermond? Wordt dan donateur van Stichting Rura! U ontvangt dan de Spiegel van Roermond elk jaar gratis. Bovendien wordt u persoonlijk uitgenodigd voor bijeenkomsten van Stichting Rura.

Inhoudsopgave van alle jaargangen van de Spiegel van Roermond

Onderstaand treft u de cumulatieve inhoudsopgave aan van de Spiegel van Roermond, jaargangen 1 t/m 27 (1993-2019). In deze inhoudsopgave worden het jaargang en en het paginanummer weergegeven tussen ( ), achter de titel van het artikel.

Heeft u vragen over de jaarlijkse uitgave, de inhoud van de artikelen of de auteurs? Richt deze dan rechtstreeks aan de redactie van de Spiegel: spiegelvanroermond@planet.nl.

De indeling van deze inhoudsopgave:

Algemeen
Archeologie
Biografie en genealogie
Dialect
Gebouwen, Monumenten en Stadsbeeld
Geschiedenis
Uit de natuur
Kunstenaars
Roermondenaren