Nieuwe website


Bij het openen van de website van Rura viel het u meteen op: we zitten in een nieuwe jas!

Een jas die niet alleen ons als bestuur goed past, een jas die ons allemaal moet passen.

De technische mogelijkheden gaan razendsnel. Op alle fronten en dus ook als het gaat om de techniek achter een website. Daarom hebben we besloten om ons in dit 60e verjaardagsjaar ook zelf te trakteren op een website, die meer bij de tijd is door van zulke nieuwe mogelijkheden gebruik te maken. Dat is dus de nieuwe jas die u aantrof en waarop u nu surft. Overigens, ook op uw smartphone werkt de site prima, een van de verbeteringen die we konden doorvoeren.

De look and feel is meer bij de tijd gebracht. Maar de historische roots blijven desondanks duidelijk zichtbaar in de weergave van enkele historische tekenen/afbeeldingen van de hand van Wim Luinge, die roulerend in de header van de site te zien zijn.
We kunnen u met deze site sneller en dus actueler informeren. De informatie die eerder in lange teksten was terug te vinden, hebben we in kleinere delen en losse documenten opgesplitst, waardoor de site ook aantrekkelijker is geworden om in te grasduinen. Alle linkjes openen in een nieuwe pagina, ook dat levert meer gebruiksgemak op. Ook de zoekfunctie is verbeterd. De site zal de komende weken nog verder aangevuld worden, onder andere met een webshop waar eerdere uitgaven van Rura te vinden zullen zijn.

Daarnaast hebben we een rubriek toegevoegd, waar plaats is voor uw eigen verhalen: Fotofeitjes. Uitgangspunt is daarbij een foto waarover iets interessants te vertellen valt. Een foto, die niet of nauwelijks bekend is maar waarvan het verhaal erachter gewoon leuk is om te vertellen. Het eerste fotofeitje is van de hand van Vincent Freriks, die eerder in De Spiegel publiceerde. Een onbekend verhaal aan de hand van een (zo lijkt het) mislukte foto.

Interesse om bij te dragen aan de verzameling fotofeitjes? Dat kan. De tekst mag niet langer zijn dan één A4-tje en natuurlijk voegt u de foto toe waarover het verhaal gaat. Deze foto moet wel vrij zijn van rechten.
U kunt de bijdrage sturen naar webmaster@rura.nl We kijken uit naar de bijdragen!

We hopen dat u met deze vernieuwde site op een leuke en uitnodigende manier nog meer betrokken raakt bij het werk van Rura en vooral het Roermondse erfgoed. Uiteraard zijn we ook benieuwd naar uw reacties en suggesties voor verbetering. Als u wil reageren dan kan ook dat via webmaster@rura.nl