Spiegel van Roermond 2024

Al sinds 1993 neemt de Stichting Rura de publicatie voor zijn rekening van ons historische jaarboek Spiegel van Roermond. We willen er de kennis over de Roermondse geschiedenis mee bewaren én vergroten. Maar zeker zo belangrijk is het stimuleren van de belangstelling daarvoor. De inhoud richt zich daarom elk jaar weer op onderwerpen, gebeurtenissen en mensen van (cultuur-)historische waarde voor onze stad.

Zoals in de Eindejaarsbrief van december 2023 werd aangekondigd, staat onze voorjaarsbijeenkomst dit jaar vooral in het teken van de presentatie van de Spiegel van Roermond 2024. We nodigen u allen uit om daarbij aanwezig te zijn en wel op:

Woensdag 6 maart 2024
Congrescentrum Het Forum
Elmpterweg, Maasniel
Aanvang 19.00 uur

De Spiegel heeft vanaf 1993 onder de redactionele leiding gestaan van mr. Hein van der Bruggen, o.a. voormalig voorzitter van onze stichting.  Niet alleen schreef hij sindsdien over de meest uiteenlopende onderwerpen vele tientallen bijdragen. Hij verzamelde in de loop der jaren een rijke schare van gerenommeerde auteurs om zich heen, die samen met hem de Spiegel naar het inhoudelijk hoge niveau getild hebben, waarop dit jaarboek tegenwoordig staat.

De Spiegel van 2024 is een heel bijzondere editie. Het is de laatste editie die onder Heins hoofdredactionele verantwoordelijkheid verschijnt. Dat we dit speciale moment niet zomaar voorbij willen laten gaan, spreekt voor zich. Na een kort welkomstwoord nemen wij de aanwezigen mee in een mooi programma, resulterend in de overhandiging van het eerste exemplaar van de Spiegel van Roermond 2024. Tegen 21.15 uur ronden wij de bijeenkomst af, om onder het genot van een drankje gezamenlijk met alle gasten de avond af te sluiten. Uw aanwezigheid wordt bijzonder op prijs gesteld!
Met een hartelijke groet,

J.F.J. (Frank) de Vries                                                                                                  L.T.M. (Louis) Wolters
voorzitter                                                                                                                          secretaris