Verjaardagscadeau

 

Beste donateurs, sponsoren en andere vrienden van Rura,

Alweer is er een jaar voorbij. Nou ja, bijna dan. Want op het moment dat dit bericht geschreven wordt, zijn we op weg naar de derde zondag in de Adventtijd. Over minder dan drie weken gaan we samen over de drempel naar 2024. Om weer vol goede moed en met mooie voornemens te beginnen aan het nieuwe jaar.

Voor Rura was 2023 een jubileumjaar. Zestig jaar zijn we geworden. We mogen terugkijken op een geslaagd verjaardagsfeest. In de eindejaarsbrief 2023 die de donateurs van ons ontvangen, hebben we nog eens teruggekeken op de verschillende activiteiten. Druk bezochte lezingen van hoog kaliber, mooie muzikale omlijstingen, hard gewerkt aan een nieuwe website, maar bovenal kwam er een mooi cadeau voor u allen, om nog vaak aan Rura terug te denken.
De schitterende tekeningen van Wim Luinge met een ‘historiserend’ karakter laten ons gedenkwaardige historische plekken zien van onze mooie stad. We zijn Wim dankbaar dat hij zijn tekeningen en aquarellen aan ons beschikbaar stelde, om dit verjaardagscadeau te kunnen laten maken. Dat we er samen ook een donatie aan konden verbinden voor het Kankeronderzoekfonds Limburg in Maastricht maakt ons trots en blij. Wie deelt er nou niet graag uit?!

De donatie werd aangeboden tijdens de overhandiging van het eerste exemplaar aan monumenten-wethouder Jos van Rey, die lovende woorden sprak over de wijze waarop met dit cadeau de Roermondse historie onder de aandacht wordt gebracht. De lokale omroepen Omroep ML5 en RoermondNieuws.TV besteedden aandacht aan deze gebeurtenis. 

Beste mensen,
namens het bestuur wil ik u voor 2024 het allerbeste toewensen. In goede gezondheid natuurlijk, maar ook vol
voorspoed en geluk samen met ieder die u lief is. U gaat volgend jaar weer met regelmaat van ons horen,
onze nieuwe voornemens staan nu al in de steigers. Het zou fijn zijn als we elkaar ook in Rura-verband weer
vaak mogen ontmoeten.
Frank de Vries
Voorzitter

 

reageren op dit bericht? Dat kan via webmaster@rura.nl