Roermond in het Overkwartier

De Nijmeegse bijzonder hoogleraar Dolly Verhoeven heeft de meer dan 125 aanwezigen tijdens de najaarsbijeenkomst van Rura op 25 oktober jl. een prachtige geschiedenisles gegeven over de rol en positie van Roermond in de tijd dat onze stad als hoofdstad van het Gelderse Overkwartier diende. Een belangrijke en invloedrijke rol waarover veel te vertellen is. Aanleiding om haar voor deze bijeenkomst uit te nodigen is de vierdelige serie Verhaal van Gelderland waarin het ontstaan en de geschiedenis van Gelderland mede door haar uitgebreid en rijk geïllustreerd is beschreven.

 

De bezoekers genoten aandachtig van de presentatie, maar stelden ook vragen waarbij soms diep op onderdelen werd ingegaan. ‘Een heerlijk ouderwetse geschiedenisles’, vertelde een van de aanwezigen bij de gezellige nazit. ‘Maar het was dan ook een heel geïnteresseerd en geanimeerd publiek’, aldus Dolly Verhoeven. Saai werd het in elk geval geen moment tijdens de les!

De serie van vier boeken (EAN 9789024442560) is in z’n geheel maar ook los te bestellen bij o.a. boekhandel-antiquariaat Boom op de Neerstraat in Roermond.